Tämä kalenteri

Ystäväni kysyi minulta kerran, että minkälaista on, kun on aikuinen tytär. Vastasin, että tuntuu siltä, kuin minulla olisi läheinen ystävä, joka pitää minusta kamalan paljon. 

Tyttäreni Noora teki minusta isoäidin nelikymppisenä. Kiitos siitä, se on ollut yksi elämäni tärkeimmistä tapahtumista, en edes arvannut miten paljon ja miten puhdasta rakkautta tunnen Nooran pientä poikaa kohtaan. 

Hän on seurannut kuun liikkeitä omassa kauneudenhoidossaan jo pitkään. Hänellä on ollut hiustenleikkuupäivät, ihon kuorintapäivät, etikkahoidot hiuksille. Kerran hän raastoi sipulia hiusnaamiota varten ja minä nauroin – kyyneleet silmissä.

Äitiyslomalla hän alkoi järjestelmällisemmin keräämään tietoa kuun liikkeistä yhdistettynä kauneudenhoitoon. Rohkaisin häntä. “Tee toi valmiiksi, tehdään tosta kunnon juttu, tehdään tää”.

Minulla oli jo käännösalan yritys, joten rekisteröin yhtenä iltapäivänä sivutoiminimen ja avot, minusta tuli kustantaja ja hänestä kalenterin omistaja. 

Soittelemme toisillemme monta kertaa päivässä. Törmäämme eroavaisuuksiimme. Noora on harkitseva “parempi laittaa vähän mutta huippuhyviä kuvia” ja minä “kyllä tää on ihan hyvä”.

Lopputuloksen teimme yhdessä: Noora sisällön ja visuaalisen ilmeen, hän valitsi graafikon (Tampereen paras www.sokru.com) ja painopaikan, kotimaista työtä tottakai (www.grano.fi) minä nettikaupan tekijän (http://www.soulmamaarts.com ja https://www.celma.fi/)

Voitteko aavistaa miten ylpeä olen tästä kalenterista ja tästä tyttärestä? Voitteko aavistaa miten hauskaa meillä on ollut?

Voin vain toivoa, että tämä kalenteri välittää samaa iloa ja hauskuutta, tulevaisuudenuskoa ja uskoa omiin mahdollisuuksiin kuin mitä me, kalenteria tehdessämme, tunsimme.

Hyppää mukaan kuun vietäväksi, kauneuden maailmaan.

Hanna ja Noora